SUPERFOODIA

Tiesitkö, että hunajan terveyshyödyt ja monipuoliset käyttötarkoitukset ovat niin ulkoisia ja sisäisiä?

Hunajan laadulla ja valmistamisprosessilla todellakin on merkitystä.

Tutustu hunajaan eri koostumuksissa. Suosi luomu hunajaa ja mieluiten kotimaista.

Kiinnitä huomiota pakkaukseen.

MAAILMA HUKKUU MUOVIIN!! TULEN NÄYTTÄMÄÄN SEN TEILLE KUVILLA YMPÄRI MAAILMAA. OLEN ITSE NÄHNYT SEN OMIN SILMIN JA SIIVONNUT SITÄ!

Hunaja, mikä ihmiskunnan pelastaja, liian vähän arvostettu super tuote. Minun ehdoton lemppari jo maun takia, mutta enimmäkseen useiden hunajan terveysvaikutuksien ja hyötyjen takia.

Haluan esitellä teille tuotteen ja tämän luettuasi otatte hunajan jopa päivittäiseen käyttöön. Kerron sen useista terveysvaikutuksista ja ominaisuuksista, avaan teille hieman mitä tiedän, missä kaikissa muodoissa hunajaa käytetään. Ja miten voit hyödyntää sitä monin eri tavoin. Kokeilun arvoisia juttuja, jotka edistävät terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia.

  • Olen valmistanut itse luonnonkosmetiikkaa, ja perehdyin silloin tarkoin hunajan terveysvaikutuksiin ulkoisesti. Hunaja olikin useissa tuotteissa raaka-aineena. Huom. Hunaja EI kestä korkeita lämpötiloja, sen hyvät ominaisuudet kärsivät.
  • Pesen myös hiukseni ajoittain hunajalla ja käytän sitä erilaisiin kasvo- ja ihonaamioihin/kuorintoihin.
  • Mene saunaan hunajan kanssa, ihosi ja hiuksesi kiittää.
  • Teen myös hunaja-inkivääri-sitruuna juomaa usein, ja juon siitä shotin päivittäin.
  • JOS NÄMÄ KIINNOSTAA, KYSY LISÄÄ TAI MAHDOLLISESTI TEEN OMAN POSTAUKSEN.

HUOM HUOM: Tutkimuksessa selvisi, ettei hunajaa ei pitäisi lämmittää yli 65 asteen, sillä terveyshyödyt pienenevät mitä kuumempaa se on.

MITÄ HYÖTYJÄ ON HUNAJASTA?

 Lista on pitkä kuin nälkävuosi, joten sen terveyshyödyt todella ovat monipuoliset:

  • Hunaja on luonnon oma antibiootti
  • Antibakteerinen
  • Poistaa tulehduksia
  • Hoitaa haavoja ja parantaa monia eri iho-ongelmia ja sairauksia
  • Rauhoittaa kurkkukipua ja helpottaa yskää
  • Rentouttaa ja edistää unta. Juo iltasin kuppikuumaa. Juo siis teetä, hunajaa ja jos haluat voit lisätä sekaan maitoa. Uneen iso apu !
  • Tuottaa serotoniinia
  • Parantaa vastustuskykyä ja ehkäisee sairastumista
  • Siedätyshoito siitepölyallergiaan
  • Tekee hyvää vatsalle
  • Se edistää hyvien bifidobakteerien kasvua, alentaa suoliston pH-arvoa, helpottaa ruoansulatusta ja edistää kalsiumin imeytymistä.
  • Lisäksi se torjuu helikobakteeria, joka on yleinen vatsahaavojen aiheuttaja, sekä kampylobakteeria ja salmonellaa, jotka aiheuttavat ruokamyrkytyksiä.
  • Kirkastaa ihoa. Sillä siinä on runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat, hoitaa ja elvyttää ihoa.
  • Säännöllinen hunajan syöminen pienentää sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä (Päivittäinen hunaja-annos parantaa kolesteroli-, tulehdus- ja verensokeriarvoja. HUOM: Päivittäinen annostus suositus YLLÄOLEVIEN arvojen parantamiseen on n. 50-70 g/ päivä. Eli n. 3 kukkuraista teelusikallista.
  • Hoitaa aknea ja muita tulehduksellisia ihosairauksia. Voit kokeilla myös päänahan ongelmiin.
  • Pese hiukset laadukkaalla hunajalla, hiero hyvin päänahkaan ja koko hiukseen. Anna vaikuttaa. Voit ottaa tavaksesi pestä hiukset hunajalla esim. kerran-kaksi viikossa. Harvemmin tai useammin. Kokeile mikä sinulle sopii, kaikille ei kaikki sovi. Ei edes hunaja. Itse käytän hunajaa säännöllisesti niin sisäisesti kuin ulkoisesti, moniin eri tarkoituksiin ja monin eri tavoin. -Käytin hunajaa paljon myös, kun valmistin itse luonnonkosmetiikkaa, saippuaa ym.
  •  Todella hyvä raaka-aine myös LUONNONKOSMETIIKAN valmistamisessa. ( Luonnonkosmetiikasta ja sen valmistamisesta ym. tulossa myöhemmin lisää.)
  • Pehmentää ihoa. Voit käyttää itsetehdyissä kuorinta-aineissa tai hoitonaamioissa/maskeissa iholle ja hiuksille. Hoitaa myös märkäpesäkkeitä/mätäpesäkkeitä.
  • Hunaja tehostaa aivojen toimintaa. mm. kalsiumin ja sen imeytymisen takia
  • Auttaa laihduttamisessa
  • Edistää teen kanssa nautittuna aineenvaihduntaan ja kehon puhdistumista. Kannattaa tutustua erilaisiin tee laatuihin ja erilaisiin yrttihaudukkeisiin. Niissäkin paljon eroja. Suosi luonnonmukaisia, luonnonaromeita, yrttejä, kukkia, kuivattuja hedelmiä ja marjoja, lehtiä, rohtokasveja, mitä jotkut ihmiset puhuu rikkakasveina mm. voikukka, nokkonen

Nämä ovat hunajan tehoaineet

  • Pääosa hunajasta on rypäle- ja hedelmäsokereita. Joka tekee siitä happaman.
  • Lisäksi hunajassa on siitepölyhiukkaisa ja niiden sisältämiä B- ja C-vitamiineja, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, fosforia, rautaa, mangaania, sinkkiä, kuparia, kromia, fluoria ja booria.
  • Terveydenhoidon kannalta hunajan tärkeimmät ainesosat ovat sen antimikrobiset ainekset, entsyymit ja aminohapot kuten defensin-1-proteiini.
  • Bakteereita tappavien aineiden määrä ja laatu vaihtelee sen mukaan, mistä kukista mehiläiset ovat sen valmistaneet: kotimaisessa tutkimuksessa tehokkaimmiksi todettiin horsma-, kanerva-, tattari-, puolukka- ja lakkahunajat.

MITÄ HUNAJA ON?

Hunaja on mehiläisten kasvien medestä keräämä ja valmistama luonnontuote, johon ei ole lisätty ja josta ei ole poistettu mitään aineita. Mehiläiset muokkaavat medestä hunajaa. Mesi ja mesikaste ovat kasvien solukkonestettä, joka sisältää sokereita, vettä sekä monia hivenaineita.

Mehiläinen erittää meteen rauhaseritteitään, sylkinestettä ja entsyymejään.

Hunajan koostumukseen vaikuttavat kaikki ne mesikasvit, joista mehiläinen on kerännyt mettä tai siitepölyä. Hunajia on vaaleita ja tummia, kiderakenteessa on suuria vaihteluita ja makujen kirjo on suuri. Samankin mehiläispesän, samasta ympäristöstä kerätyn hunajan koostumus vaihtelee kesittäin sen mukaan missä rytmissä kukat kukkivat ja miten mehiläiset pääsevät suosiollisten lentosäitten siivittäminä lentämään kukkaniityille.

Nämä tiedot tarjosi Suomalainen, erinomainen ja perinteikäs mehiläistarhaaja perheyritys.

SUOSITTELEN TUTUSTUMAAN SIVUSTOON JA TUOTTEISIIN. SIELLÄ KATTAVAA TIETOA HUNAJASTA. IHANA PERHEYRITYS, JOKA TODELLAKIN TIETÄÄ MITÄ TEKEE. JA TEKEE SITÄ INTOHIMOLLA. Heidän  mehiläistarhausperinteet  ulottuvat yli 75 vuoden päähän. Vuodesta 1945 alkaen mehiläistenhoitoa. TUOTTEET ERINOMAISIA, PUHTAITA JA LUOTETTAVIA.

huom.ei yhteistyökumppanuutta, eikä maksettu mainos.

MITÄ HUNAJA SISÄLTÄÄ?

Hunaja koostuu valtaosin kukkien medestä peräisin olevista sokereista. Lähinnä hunaja sisältää fruktoosia ja glukoosia. Niiden lisäksi hunajassa on muita sokereita ja vettä. Koska mehiläiset valmistavat hunajia erilaisten kasvien medestä, eri sokerien määrät vaihtelevat hunajassa kasvialkuperän mukaan.

Sokerien lisäksi hunaja sisältää noin 3 prosenttia muita ainesosia: aminohappoja, entsyymejä, aromiaineita, mineraaleja, hivenaineita ja vitamiineja – yhteensä yli 200 ainetta. Vähäisestä määrästään huolimatta niillä on suuri merkitys.

Suomalaisen hunajan keskimääräinen koostumus on seuraava:

  • Hedelmäsokeri 40 %
  • Rypälesokeri 35 %
  • Vesi 17 %
  • Typpipitoiset yhdisteet, entsyymit, kivennäisaineet ym. noin 5 %
  • Ruokosokeri 1 %
  • Polysakkaridit 1,5 %

Hunaja aistitaan tavallista sokeria noin 1,3 kertaa makeammaksi, mutta siinä on noin 20 prosenttia vähemmän energiaa. Siksi saman makeuden saa hunajasta jopa 40 prosenttia pienemmällä energiamäärällä kuin sokerista. Tämä on tärkeä tekijä, kun puhutaan hunajan ja tavallisen sokerin eroista ihmisen terveyden kannalta. Sataa grammaa sokeria vastaava makeus saadaan noin 70 grammalla hunajaa.

HUOM. Hunajalla onkin sijansa TASAPAINOISESSA, TERVEELLISESSÄ ruokavaliossa VALKOISEN SOKERIN KORVAAJANA. ERITYISHUOMIO LAIHDUTTAJAT. JA SOKERIADDIKTIT!!

HUNAJAN RAVINTOSISÄLTÖ / 100 G

energiaa                         1382 kJ eli 330 kcal

valkuaisaineet               0,5 g

hiilihydraatit                 80,8 g

B2-vitamiini                  0,04 mg

niasiini                           0,2 mg

B6-vitamiini                  0,02 mg

pantoteenihappo          0,07 mg

C-vitamiini                    4,0 mg

kalium                            60,0 mg

kalsium                           5,0 mg

magnesium                    3,0 mg

fosfori                             7,0 mg

rauta                               0,5 mg

mangaani                       0,37 mg

sinkki                              0,1 mg

kromi                              5,0 mg

fluori                               8,0 mg

boori                                0,72 mg

TÄSSÄ LINKKI, josta voit tutustua tarkemmin hunajasta, mehiläistarhauksesta, pölytyksestä ja muusta mielenkiintoisesta. Sivusto on SUOMEN MEHILÄISHOITAJAIN LIITTO : https://hunaja.net/

Joten jokainen pystyy tästä jo ymmärtämään mikä super tuote rikkailla ravintoaineilla maustettu herkku. Terveellinen hyvä ja makea. Nam.

VINKKI: Jos sinulla on sokeririippuvuutta tai syöt helposti reilusti makeaa. Tai veren sokerit tipahtavat helposti alas. Suosittelen kokeilemaan ottamaan hunajaa säännölliseen päivä käyttöön, esim teen, itsetehdyn Granolan tai erilaisten juomien joukossa, myös smoothien, puuron, kastikkeisiin voi lisätä ja olisi jopa suotavaa kaikille. Nauttikaa hunajaa hyvällä omallatunnolla. Pikkuhiljaa jää makeanhimo ja valkoisen sokerin himo kokonaan pois. Elimistösi, mielesi ja kokonaisuutesi kiittää. Mutta itse käytän pääosin muiden terveyshyötyjen takia hunajaa.

HUOM. JOS OLET ALLERGONEN SIITEPÖLYLLE TAI HERKKÄ, ole tarkka ja varovainen käyttäessäsi mehiläisen tuottamia aarteita.

– Siitepölypitoista hunajaa voidaan käyttää myös siitepölyallergioiden ennalta ehkäisyyn nauttimalla sitä päivittäin kuukausia ennen kuin siitepölyä alkaa lennellä. Erittäin pahasta siitepölyallergiasta kärsivälle hunaja aiheuttaa oireita, joten heidän kannattaa kokeilla suodatettua hunajaa.

HUOM. HUNAJAA EI ALLE 1V.

Netistä löytyy myös reseptejä ja muuta mielenkiintoista asiaa hunajan käyttötarkoituksista.

HUNAJAN TERVEYSHYÖDYT

Tutkimuksissa on havaittu, että säännöllinen hunajan syöminen pienentää sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Päivittäinen hunaja-annos parantaa kolesteroli-, tulehdus- ja verensokeriarvoja. Vaikutukset perustuvat ilmeisesti siihen, että hunajan sisältämät antioksidantit ehkäisevät rasvojen hapettumista.

Hunajan sokerit ovat pienimolekyylisiä ja imeytyvät nopeasti elimistöön, joten hunaja on erinomainen välipala esimerkiksi urheilijalle suorituksen aikana tai sen jälkeen. !!! Hunajan glykeeminen indeksi on kohtuullisen alhainen, joten se ei aiheuta nopeita vaihteluita verensokeriin, vaan se pitää kylläisenä pitkään. Joten kaikki LAIHDUTTAJAT ja DIABETESTA pelkäävät, tämä tieto ilahduttaa varsinkin teitä.

Hunaja on luonnon oma ihmeaine

Antibakteerisuutensa takia hunaja on myös tehokas ja luonnonmukainen tapa hoitaa vammoja ja sairauksia: hunajaa voidaan käyttää ulkoisesti haavojen, palovammojen, hiertymien ja ihosairauksien hoitoon sekä kauneudenhoitoon. Sisäisesti nautittuna hunaja soveltuu infektiotautien ehkäisyyn ja hoitoon sekä ruuansulatuksen parantamiseen.

Hunajassa on terveellistä siitepölyä, joka muun muassa vahvistaa ja palauttaa elimistön tasapainoa, tasoittaa hormonitoimintaa, auttaa eturauhasvaivoihin ja lisää hedelmällisyyttä sekä imettävien äitien maidontuotantoa.

Mitä muuta hyötyä hunajasta?

Hunaja voi auttaa suun haavojen paranemisessa ja vähentää pahanhajuista hengitystä. 

Hunajasta on hyvin todennäköisesti hyötyä suoliston tauteja aiheuttavia bakteereja vastaan, ja säännöllisessä käytössä se voi ehkäistä flunssaa ja parantaa vastustuskykyä. 

Hunajaa suosin kokeilemaan häiritsevää yskää.

HUOM: Käypä hoito -suosituksissa hunaja on jo ensisijainen lääke lasten yskään. Sen on todettu olevan tehokkaampi apu kuin teolliset yskänlääkkeet.

Mitä hunaja tekee iholle?

Hunaja sisältää runsaasti antioksidantteja, ravinteita, entsyymejä sekä probiootteja (erillinen kirjoitus tulossa) , ne tekevät siitä erittäin ravitsevan ja monipuolisen avun ikääntyvälle iholle, sisäisesti ja ulkoisesti. Akne iholle tai muihin tulehduksellisiin ihosairauksiin. Poistaa tulehdusta ja hoitaa.

 Se on tehokas tapa tuoda ihoon lisää kimmoisuutta ja kosteutta sekä suojata ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta tuhoja.

– Hunaja on makeaa, sisältää runsaasti sokeria ja on myös hapanta. Bakteerit eivät viihdy tällaisissa olosuhteissa. Laimennettaessa hunajaan muodostuu vetyperoksidia, joka on antibakteerinen yhdiste, sanoo Tikkanen-Kaukanen.

Hunaja siis lievittää ja poistaa tulehduksellisia vammoja niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

VOIKO OLLA NÄIN HYVÄÄ LUONTAISTUOTETTA, MISSÄ EI OLE LISÄTTYJÄ AINEITA EIKÄ E-KOODEJA.

 PANOSTA SIIS LAADUKKAASEEN JA LÄHITUOTETTUUN HUNAJAAN.

Jos reissailet Suomessa tai maailmalla niin käy ostelemassa paikallisia hunajia. Aloita hunajamatkailu. Suosi lähituottajien ja pienyrittäjien tuotteita ja tutustu valikoimiin. Monilta löytyy hunajan lisäksi voiteita, palasaippuaa ja muuta luonnonkosmetiikkaa. Ja terveystuotteita, mm propolis-tuotteita, siitepöly. Tue Suomalaista hunajantuotantoa ja kanna kortesi kekoon. Ja käytä kotimaisia tuotteita. EKOTEKO JA KESTÄVÄKEHITYS. Huolehditaan myös metsistämme ja luonnosta, jotta saamme myös tulevaisuudessa hunajaa ja kaikille pölyttäjille ja hyönteisille riittää elintilaa ja oloja.

Tarvitsemme luontoa ja luonto tarvitsee meitä, mutta ei tuhoamiseen! Pienillä teoilla iso merkitys.

” Pienistä puroista syntyy jokia, joista syntyy meriä.”

-Kiinnitä huomiota myös pakkauksiin ja pakkauskokoihin.

Hunaja tuotteita löytyy myös apteekin hyllyiltä. mm.

 – ACTIVON TUBE HUNAJAVOIDETTA

–  MESITRAN HAAVAVOIDE

 –VETRAMIL VET, ELÄIMILLE TARKOTETTU TUOTE.

 -Tutustu myös muihin lukuisiin eläimille ja ihmisille tarkoitettuihin ulkoisiin ja sisäisiin terveystuotteisiin, haavanhoitotuotteisiin, luonnonkosmetiikkaan, jotka sisältävä hunajaa.

* Kysy lisää jos kiinnostuit. Ota yhteyttä :kohdasta voit laittaa kysymyksiä, tietoa, risuja ja ruusuja. Tai kertoa vaikka miten sinun päiväsi on mennyt? Tai onko sinulla murheita, stressiä tai ahdistusta. Voimme pohtia yhdessä ja mahdollisesti löytää jotakin ratkaisuja tai apuja. Se auttaa jo paljon, kun on joku jolle sanoa ja kertoa ajatuksista, mielipiteistä ym. Ne voivat olla negatiivisia tai positiivisia. Kaikki on täällä sallittu. Yritetään kuitenkin päästä aina edes vähän positiivisempaan lopputulokseen.

 Kiitos 😊

Propolis eli kittivaha

TUOTTAVATKO MEHILÄISET MUUTAKIN KUIN HUNAJAA? MITÄ ON PROPOLIS?

Propolis on peräisin Suomen puhtaasta luonnosta. Mehiläiset keräävät propolista paljon keväisin ja syksyisin. Propoliksella on tärkeä tehtävä torjua mehiläispesästä bakteereita, hiivasieniä ja jopa virustauteja. Väriltään propolis eli kittivaha on usein tummaa vaihdellen lähes punaisesta kullankeltaiseen riippuen puulajeista.

Propolis eli kittivaha

Mehiläiset keräävät puiden ja pensaiden silmuista siitepölyvasuihinsa hartsimaisia aineita, joihin ne sekoittavat pesässä rauhastensa eritteitä. Näin syntyy propolista eli kittivahaa. Propoliksen ominaisuudet ja koostumus vaihtelevat sen alkuperäkasvien mukaan.

Propolista on käytetty terveyden edistämiseen jo vuosisatojen ajan, sen käytöstä löytyy viitteitä jo ajalta 300eKr. Propolista on käytetty sekä ulkoisesti että sisäisesti ja se on edelleen yksi yleisimmin käytetystä rohdoksista Balkanilla.

PROPOLIKSESTA LÖYTYY TIETOA PALJON TIETOA JOHON KANNATTAA PEREHTYÄ.

Mehiläisten keräämä siitepöly on todellinen luonnontuote! Mehiläiset keräävät siitepölyä takajaloissaan oleviin vasuihin ja kuljettavat rakeet pesään ravinnoksi toukille. Siitepölyn väri on yleensä keltainen, mutta värivaihteluja on paljon, aivan valkoisesta sinisen-mustaan riippuen siitepölyn alkuperäiskasvista.

Tutustu myös muihin yleiseen hyvinvointiin liittyviin blogi teksteihin.